bezoekadres: Spoordijkstraat 33, 7205 BK Zutphen
info@vanafvaltotgrondstof.nl
KvK registratie: 27159756
T: +31 (0)6-50480904

Introductie

AGM Afval- & Grondstoffen Management adviseert sinds 1996 aan bedrijven, overheden en non-profit organisaties op het gebied van materialentransities en duurzaamheidstransities.

Cradle to Cradle - C2C - AGM hield zich er al mee bezig voordat dit begrip gemeengoed werd in Nederland. 

In de bouwsector is AGM betrokken geweest bij ontwikkelingen en projecten gericht op verduurzaming van beton, levensduurverlenging van gebouwen en verduurzaming van het materiaalgebruik in de bouw. Zie voor een uitgebreider overzicht onder "uitgevoerde projecten".

AGM was de initiatiefnemer voor Stichting Bouwkringloop en daarmee van Bouwcarrousel bv, een innovatief voorbeeldbedrijf in duurzaam slopen.

Naast projecten gericht op C2C en duurzaamheid in de bouwsector, adviseert AGM ook op het gebied van afvalscheiding, -inzameling en de mogelijkheden voor hoogwaardig hergebruik en afzet van andere afvalstromen.

Door onze brede kennis van de afvalsector en markt, kunnen wij opdrachtgevers (ontdoeners, bedrijven, gemeenten) ook adviseren op het gebied van de inkoop van afvalinzameling, waarbij wij letten op aspecten als:

- duurzaamheidsaspecten (social return, CO2 footprint, scheidingsresultaten, innovatief vermogen e.d. van leveranciers); 

- kosten;

- inrichting / aanpassing van uw eigen organisatie;

- communicatie- en eventueel beloningssystemen.

Ook afval-inzamelaars en transporteurs kunnen wij adviseren bij het verbeteren en verduurzamen van hun dienstenpakket, zodanig dat zij beter voldoen aan de eisen en wensen van opdrachtgevers op het gebied van duurzaam inkopen, nog scherper kunnen aanbieden of bij het ontwikkelen en vermarkten van nieuwe, innovatieve concepten.

AGM heeft daarnaast ervaring met het aanvragen en administratief afhandelen van subsidies en fiscale stimuleringsmaatregelen gericht op duurzaamheid, transities en energiebesparing en ondersteunt bedrijven in het op aansprekende wijze realiseren van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), niet alleen in theorie en op papier, maar ook in de praktijk, tot in de kern van de onderneming. 

 

Ondernemend, hands-on, van theorie tot praktijk 

AGM adviseert niet alleen, maar helpt ook de adviezen werkelijkheid te worden door projectmanagement, project-teams en -organisaties op te zetten, partijen te verbinden, draagvlak te organiseren en stakeholders te betrekken en zonodig financiering en vergunningen te organiseren.

Daar doen wij het namelijk voor: bijdragen aan een meer duurzame wereld en daadwerkelijk ontzorgen van onze klanten.

AGM doet dit niet alleen voor, maar ook met haar klant - opdrachtgevers. We nemen u graag werk uit handen.

Het resultaat staat voorop, en dat vraagt om borging en betrokkenheid vanuit onze klant, zodat het werk doorgaat, ook wanneer onze dienstverlening eindigt. AGM is hierop gespitst, van begin af aan.

Ons motto is dan ook: van inspiratie ... tot realisatie.

Als je bezig bent met afval dan weet je: aan alles komt een einde.... maar elk einde is een nieuw begin....

Welkom in de intrigerende wereld van afval tot grondstof.

Welkom in de wereld van duurzaamheid in de praktijk en ontdek zelf, waar inspiratie overgaat in realisatie.

Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!

 

Ir. Rob Gort - eigenaar / adviseur

Genomineerd voor het Ei van Columbus, Nationale prijs voor innovatie en duurzaamheid, in 2003.

Genomineerd voor de Nationale Toekomstprijs in 2000.

 

Laatste wijziging 24 Apr 2013 NetCoop Webhosting